Uw website is de plek waarop uw bedrijf wordt vertegenwoordigd op het internet. De kwaliteit van uw website kan met een website analyse bepaald worden. Een website analyse geeft antwoord op de volgende vragen:

Website doelstellingen

De website analyse begint met het bepalen van de doelstellingen voor die website.

Mogelijke doelstellingen van een website zijn:

  1. Leads genereren oftewel e-mails, namen en telefoonnummers verzamelen van geïnteresseerde doelgroepen
  2. Verkopen van producten.
  3. Informeren over het bedrijf of onderwerpen.
  4. Een mix van bovenstaande onderwerpen.

Specifieke doelstellingen kunnen er als volgt uitzien:

Meer over het opstellen van doelstellingen is hier te vinden.

Website autoriteit

De autoriteit van een website wordt bepaald door verwijzingen van andere websites via links. Hoe hoger de autoriteit van die websites zijn, hoe meer impact de link zal hebben.

Dus hoe meer autoritieve links van andere relevante websites hoe beter. Let hier op het woord relevant want het heeft in de offline wereld ook minder impact als een professional in bijvoorbeeld de fitness wereld naar u verwijst terwijl u een bedrijf hebt in marketing diensten.

Ook is het belangrijk om te begrijpen dat een website vaak meerdere pagina’s heeft. Waarbij een pagina een deel van de website is die een bepaalt sub-onderwerp van het bedrijf of een onderwerp belicht.

Deze individuele pagina’s hebben elk hun eigen autoriteit. De pagina autoriteit.

Website en pagina autoriteit meten met Mozbar

Moz Tool aan het werk

Mozbar is een tool van een van de beste SEO bedrijven. De tool ontdekt het aantal links die naar een website gaan en bekijkt hoe autoritair die links zijn. Op basis van deze links krijgt de website een pagina autoriteit met een cijfer van 1-100 waarbij 1 het laagst is en 100 het hoogst. De PA staat voor page autority en DA staat voor domain (website) autority.

Afhankelijk van de bedrijfsgrootte en leeftijd van een bedrijf is de gemiddelde autoriteit van de websites in Nederland respectievelijk:

Websites met een autoriteit van boven de 70 zijn websites als Youtube en Facebook en komen vrij weinig voor in Nederland.

Website laadtijd

Wist u dat de meeste mensen afhaken wanneer een website 3 seconden of langer duurt om te laden? Het is daarom uitermate belangrijk om de snelheid van de website mee te nemen in de website analyse.

Meten van de website snelheid:

Er zijn van allerlei tools die gebruikt kunnen worden om de laadtijd te meten en te ontdekken wat er gedaan kan worden om deze sneller te krijgen.

Om te weten wat de laadtijd is kunt u bijvoorbeeld pingdom gebruiken.

Om te ontdekken hoe u de website kunt verbeteren is Google Pagespeed Insights een prima tool.

U ziet hier alle mogelijke optimalisaties die volgens Google gemaakt kunnen worden. Let wel op dat snelheid haaks staat op veiligheid en er gekozen moet worden voor een balans tussen snelheid en veiligheid. Daarnaast geeft Google Pagespeed Insights niet alle optimalisaties aan. Een voorbeeld is een CDN systeem waarover meer verteld wordt in de volgende paragraaf.

Website veiligheid

De veiligheid van de website is belangrijk voor de continuïteit van de website. Belangrijk om te weten is dat veiligheid vaak haaks staat op veiligheid en dat het daarom belangrijk is om vooraf te bepalen hoe veilig de website moet zijn. Dit hangt af van uw bedrijf en intentie van de website.

Belangrijke punten voor de veiligheid zijn:

Website resultaten

De resultaten van de website zijn te achterhalen met Google Analytics. De tool kan vragen beantwoorden als:

Voorbeeld marketing kanalen rapport

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen? U kunt ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen!

Om meer te leren over Google Analytics kunt de volgende links raadplegen:

 

One Response

  1. Let wel op dat algemene voorwaarden in een contractsrelatie nodig zijn. Dit is iets anders dan een privacyverklaring die je altijd nodig hebt wanneer je persoonsgegevens ontvangt, bijvoorbeeld omdat op je website de mogelijkheid bestaat een reactie achter te laten of wanneer je en contactformulier op je website hebt staan. Alle ondernemers hebben een privacyverklaring nodig.

    Een CDN is inderdaad handig voor de snelheid van je website, maar let wel op het auteursrecht. Wanneer je bijvoorbeeld een video wil embedden, zul je merken dat deze vaak op de CDN worden opgeslagen, waardoor het geen echte embed meer is en de content wordt gekopieerd naar de CDN. Dat kan een inbreuk op auteursrecht opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *